Recept
Stoofpot van rundvlees met bokbier
De volle smaak van bier met een heerlijke stoofpot met rundvlees gaan heerlijk samen. Kies de heerlijke bokbieren om jouw stoofpot tot een echt succes te maken. Een heerlijk gerecht tijdens de feestdagen.
EEN LEKKER BOKBIER OM HET AF TE MAKEN
Een bokbier past perfect bij dit gerecht. Hieronder hebben we een aantal van onze favorieten voorgesteld. Ben je benieuwd naar het gehele assortiment? Bekijk dan al onze bokbieren. Ben je altijd al geïnteresseerd geweest in de geschiedenis en het bouwproces van bokbier? Lees dan hier alles over bokbier
Mis nooit meer een actie met de Gall & Gall nieuwsbrief
Wil jij de lekkerste dranken en de meest originele cadeau's voor de beste prijzen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang iedere week de scherpste aanbiedingen. Bij jouw eerste inschrijving ontvang je ook nog eens 10% korting op je aankoop.
Recept
Hoofdgerecht - 4 personen* - 25 minuten + 110 minuten stoven
Ingrediënten
- zout, peper
- 2 plakken ontbijtkoek
- 2 el grove mosterd
- 3 el olie
- 800 g sukadelappen, in blokjes (2x2 cm)
- 2 uien, gesnipperd
- 100 g magere spekreepjes
- 1 flesje bockbier
- 2 el tomatenpuree
- 1 el rode wijnazijn
- 1 el bruine basterdsuiker
- 2 laurierblaadjes
Bereiding
- Bestrooi het vlees met zout en peper. Besmeer de plakken ontbijtkoek met de mosterd en snijd ze in blokjes.
- Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees in gedeelten rondom goudbruin. Schep het uit de pan. Voeg aan het achtergebleven bakvet de ui en de spekreepjes toe en bak alles ca. 2 minuten. Voeg daarna toe: vlees, ontbijtkoek, bier, tomatenpuree, azijn, basterdsuiker en laurierblaadjes.
- Breng aan de kook en laat de stoofpot op laag vuur in ca. 2 uur zachtjes gaar sudderen. Breng op smaak met zout en peper.
Lekker met wilde rijst en een groene salade. Vergeet niet jouw bokbier in te schenken om jouw maaltijd af te maken!
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).