Skip to main content

Recept en inspiratie


Buideltjes met vis en appel-kerriemayonaise

Bladerdeegbuideltjes gevuld met kabeljauwfilet en wijn
Bladerdeegbuideltjes gevuld met kabeljauwfilet en wijn

Recept

Borrelhapje - 10 stuks - 40 min

Ingrediënten

  • 5 vellen filodeeg (diepvries)
  • olie om in te vetten
  • 150 g kabeljauwfilet, gepureerd
  • 1 bosuitje, fijngesneden
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 1 el koriander, fijngehakt
  • 1 eidooier
  • rasp van een 1/2 limoen
  • zout, versgemalen peper
  • 10 sprieten bieslook

Ingrediënten appel-kerriemayonaise

  • 2 el mayonaise
  • 1 el crème fraîche
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 el appelsap
  • zout, versgemalen peper

Extra: muffinvorm met 12 bakjes

Bereiding

  1. Ontdooi het filodeeg in de plastic verpakking in ongeveer 2 uur.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de bakjes van de muffinvorm in met olie.
  3. Meng in een kom: de visfilet, bosui, peterselie, koriander, eidooier, limoenrasp, zout en peper. Vouw het filodeeg voorzichtig uit en halveer de vellen. Leg in elke muffinholte een stuk filodeeg met rondom veel overhangend deeg. Schep het vismengsel erin. Pak het overhangende deeg voorzichtig bij elkaar, knijp het goed samen zodat een buideltje ontstaat. Bind de bieslook losjes om de bovenkant van elk buideltje. Zet de muffinvorm in de oven en bak de buideltjes in 10 tot 12 minuten goudbruin en knapperig. Haal ze uit de oven en laat ze 10 minuten afkoelen.
  4. Maak intussen de appelkerriemayonaise. Meng de mayonaise, crème fraîche, kerriepoeder en het appelsap. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en peper.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.