Recept en inspiratie
Buideltjes met vis en appel-kerriemayonaise
Recept
Borrelhapje - 10 stuks - 40 min
Ingrediënten
- 5 vellen filodeeg (diepvries)
- olie om in te vetten
- 150 g kabeljauwfilet, gepureerd
- 1 bosuitje, fijngesneden
- 2 el peterselie, fijngehakt
- 1 el koriander, fijngehakt
- 1 eidooier
- rasp van een 1/2 limoen
- zout, versgemalen peper
- 10 sprieten bieslook
Ingrediënten appel-kerriemayonaise
- 2 el mayonaise
- 1 el crème fraîche
- 1 tl kerriepoeder
- 2 el appelsap
- zout, versgemalen peper
Extra: muffinvorm met 12 bakjes
Bereiding
- Ontdooi het filodeeg in de plastic verpakking in ongeveer 2 uur.
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de bakjes van de muffinvorm in met olie.
- Meng in een kom: de visfilet, bosui, peterselie, koriander, eidooier, limoenrasp, zout en peper. Vouw het filodeeg voorzichtig uit en halveer de vellen. Leg in elke muffinholte een stuk filodeeg met rondom veel overhangend deeg. Schep het vismengsel erin. Pak het overhangende deeg voorzichtig bij elkaar, knijp het goed samen zodat een buideltje ontstaat. Bind de bieslook losjes om de bovenkant van elk buideltje. Zet de muffinvorm in de oven en bak de buideltjes in 10 tot 12 minuten goudbruin en knapperig. Haal ze uit de oven en laat ze 10 minuten afkoelen.
- Maak intussen de appelkerriemayonaise. Meng de mayonaise, crème fraîche, kerriepoeder en het appelsap. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en peper.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).