Recept
Tajine met kip
Recept
Hoofdgerecht - 4 personen - 20 minuten, 40 minuten sudderen
Ingrediënten
- 4 el olijfolie, kip in grote stukken of vier kippenpoten in tweeën gesneden
- 3 uien
- 6 gedroogde pruimen
- 12 gedroogde abrikozen
- 2 el vloeibare honing
- sap van 1 citroen
- 1 tl komijnpoeder
- 3 kaneelstokjes
- 50 g gepelde amandelen
- 2 el sesamzaad
- 8 takjes verse koriander
- peper, zout
Bereiding
- Verhit de olie in een tajine of braadpan en braad hierin de stukken kip. Neem ze uit de pan zodra ze mooi bruin zijn. Bak vervolgens de uien in het overgebleven vet.
- Voeg dan de pruimen, de abrikozen, de honing, het citroensap, het komijnpoeder en de kaneel toe. Roer even en voeg de kip weer toe. Schenk er voldoende water bij zodat alles net onder water staat. Doe het deksel op de pan, breng aan de kook en laat alles 40 minuten zachtjes sudderen.
- In de tussentijd kun je de amandelen enkele minuten roosteren in een koekenpan. Heb je ongeroosterd sesamzaad gekocht, dan moet je dit ook nog even een minuutje roosteren, apart van de amandelen.
- Meng vijf minuten voor het einde van de kooktijd de amandelen en het sesamzaad door het gerecht. Breng het op smaak met zout en peper en leg er ten slotte de verse koriandertakjes op.
Serveer de tajine met rijst of couscous.
Dit recept komt uit de Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 Recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een Klantenkaart.