Recept
Groentepasta met gebakken zeewolf
Recept
Hoofdgerecht - 4 personen - 35 minuten
Ingredienten
- 1 bol knoflook
- 5 el olijfolie
- 2,5 dl cr crème fraîche
- zout, versgemalen peper
- 2 courgettes (à 325 g per stuk)
- 1 winterwortel, à 350 g, geschild
- 4 mooi dunne zeewolffilets
- 1 el citroensap
- 2 tl kerriepoeder*
- 3 el bloem
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd een kapje van de knoflookbol en leg de bol een klein ovenschaaltje. Druppel er 1 el olijfolie over en rooster ca. 20 minuten tot de teentjes zacht zijn. Pel de teentjes knoflook en doe het zachte binnenste deel in een steelpan. Voeg crème fraîche, zout en peper toe en breng dit mengsel aan de kook. Pureer met een staafmixer. Laat even inkoken tot sausdikte.
- Snijd intussen de cour- gette en wortel in smalle linten (julienne). Gebruik niet het middelste deel van de courgette waar de zaden zitten. Blancheer de wortel voorzichtig ca. 4 minuten in ruim water met zout, en de courgette daarna in 1,5 minuut. Spoel af met koud water. Maak 4 stapeltjes van de wortel en courgette. Zet dit even apart.
- Wrijf de vis in met citroensap. Bestrooi met zout, peper en kerriepoeder. Wentel door de bloem. Verhit 4 el olijfolie in een koekenpan en bak de visfilets in ca. 10 minuten bruin en gaar. Keer ze halverwege om.
- Verwarm intussen de groentelinten in de magnetron. Verwarm de knoflookroomsaus op laag vuur. Leg op 4 borden de in elkaar gedraaide groentelinten. Verdeel de roomsaus erover. Leg de vis erop.
* Geen liefhebber van kerrie? Vervang deze dan door 2 eetlepels verse tijmblaadjes. Ook dat smaakt fantastisch in combinatie met de romige saus.
Dit recept komt uit de Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 Recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een Klantenkaart.