Recept
Sandwiches met zalm of gerookte kip
Recept
Brunchgerecht - 6 personen - 20 minuten
Ingrediënten
Zalmsandwiches
- 100 g verse roomkaas naturel (MonChou, AH)
- 2 theelepels geraspte mierikswortel (Kühne, AH)
- 150 g gerookte zalm
- ½ komkommer
- 12 sneetjes wit casinobrood
- ½ bakje tuinkers
Kipsandwiches
- 2 gerookte kipfilets
- 12 sneetjes bruinbrood
- 6 eetlepels knoflookmayonaise (Chovi Allioli, AH)
- 1 à 2 kropjes little gem (sla), nerven verwijderd
- broodrooster
- cocktailprikkers
Bereiding
1) Roer de roomkaas met de geraspte mierikswortel tot een smeuïg mengsel. Snijd de zalmfilet in plakjes ter grootte van de sneetjes brood. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in heel dunne plakjes. Rooster het witbrood lichtbruin in een broodrooster. Besmeer alle sneetjes met het roomkaasmengsel. Beleg de helft van de sneetjes achtereenvolgens met: komkommerplakjes, zalm en tuinkers. Dek ze af met de andere sneetjes (besmeerde kant naar onder). Snijd de korsten eraf en snijd de sandwiches tweemaal schuin doormidden. Steek ze vast met een cocktailprikker. Serveer direct.
2) Snijd de gerookte kip in dunne plakjes. Besmeer het bruinbrood met de knoflookmayonaise. Beleg de helft van de sneetjes achtereenvolgens met de slablaadjes en gerookte kip. Dek ze af met de andere besmeerde sneetjes (besmeerde kant naar beneden). Snijd de korsten eraf en snijd de sandwiches tweemaal schuin doormidden. Steek ze vast met een cocktailprikker. Serveer direct.
Dit recept komt uit de Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een Klantenkaart.