Recept:
Gepaneerde gamba's
Recept
Met een heerlijke whisky-cocktailsaus.
Amuse of voorgerecht - 4 personen - 15 minuten
Ingrediënten
- 50 cl slagroom
- 6 el mayonaise
- 2 el tomatenketchup
- 2 el whisky
- versgemalen peper
- worcestersaus
- 150 g diepvries garnalen, ontdooid
- 3 sneden witbrood, zonder korst
- 1 ei, losgeklopt
- 1 dl olie
- extra: 12 houten satéstokjes, in water geweekt
Bereiding
- Klop de slagroom stijf met een mixer. Roer erdoor: de mayonaise, de tomatenketchup en de whisky. Breng deze whisky-cocktailsaus op smaak met peper en enkele druppels worcestersaus.
- Dep de ontdooide garnalen goed droog met keukenpapier. Verdeel de garnalen over de satéstokjes. Maal het brood fijn in een keukenmachine en spreid de broodkruimels uit op een plat bord. Schenk het losgeklopte ei op een ander plat bord. Paneer de garnalenspiesjes: haal ze eerst door het ei en druk ze daarna in de broodkruimels.
- Verhit de olie in een koekenpan. Frituur de garnalenspiesjes in ca. 1 minuut krokant en lichtbruin. Serveer met de whiskycocktailsaus.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).