Recept:
Varkenshaasmedaillons met appel en romige cognacsaus
Recept
Hoofdgerecht - 4 personen - 20 minuten
Ingrediënten
- 1 el olie
- 1 grote appel (jonagold), ongeschild, in 16 partjes
- 2 varkenshaasjes (ca. 600 g)
- zout, versgemalen peper
- 65 g boter
- 2 sjalotjes, gesnipperd
- 5 el cognac
- 1 bekertje crème fraîche (125 g)
Bereiden
- Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de appelpartjes in ca. 3 minuten goudbruin. Leg ze apart.
- Snijd het vlees in plakken van ca. 2 cm. Bestrooi ze met zout en peper. Verhit in dezelfde koekenpan 50 gram boter. Schroei de varkenshaas rondom snel dicht. Doe de sjalot erbij en bak de varkenshaas op halfhoog vuur in ca. 4 minuten gaar en bruin. Neem het vlees uit de pan en houd het onder aluminiumfolie warm. Voeg 15 gram boter en de cognac toe aan het achtergebleven bakvet. Breng het mengsel aan de kook. Roer de crème fraîche erdoor tot een egale saus. Schep de gebakken appel door de saus. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de varkenshaas over vier borden. Schenk de roomsaus erover. Lekker met gebakken aardappels en een salade.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).