Recept:
Bruschetta met zoete geitenkaas
Recept
Dit gerechtje is eenvoudig te maken en het resultaat is lekker fris en zoet. Geitenkaas heeft een uitgesproken, wat scherpe smaak. In combinatie met de zoete jam smaakt hij milder. Lekker als voorgerecht, bijgerecht of borrelhap bij een goed glas wijn.
Voorgerecht - 6 personen - ca. 15 minuten
Ingrediënten
- 200 g zachte geitenkaas
- 2 el abrikozen- of perzikjam
- 4 el olijfolie*
- paar takjes tijm
- 1 stokbrood
- verse bieslook
- grof zeezout, versgemalen peper
- extra: grillpan
Bereiding
- Meng de geitenkaas, jam en 1 el olie tot een zachte crème. Voeg, afhankelijk van de structuur van de geitenkaas, eventueel nog een scheutje olie toe om het mengsel smeuïg te maken.
- Snijd het stokbrood in schuine stukken van zo’n anderhalve centimeter. Ris de blaadjes van 5 takjes tijm en meng deze met de resterende 3 el olijfolie. Smeer deze olie met een kwastje op het stokbrood. Rooster de stukken in de grillpan op middelhoog vuur totdat ze lichtgekleurd en knapperig zijn .
- Bestrijk de warme bruschetta’s met het zoete geitenkaasmengsel en bestrooi ze met peper en zout.
- Garneer met wat verse bieslook.
* Je kunt in plaats van olijfolie ook avocado-olie gebruiken. Dit is te koop bij fairtradewinkels. De avocadosmaak geeft het gerecht net iets extra’s
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).