Skip to main content

Recept:


Filodeegbakje met pittige oosterse salade

Filodeegbakjes
Filodeegbakjes

Recept

Voor- of brunchgerecht - 8 stuks - ca. 40 minuten + 1 uur marineren

Ingrediënten

  • 50 g boter, gesmolten
  • 6 vellen filodeeg, ontdooid
  • 1,5 el kikkoman sojasaus
  • 1,5 el vissaus
  • ¾ el suiker
  • 3 platte kogelbiefstukjes à 100 g
  • 1 kleine komkommer
  • 1 struikje little gem (sla)
  • 75 g taugé
  • 4 takjes koriander

Ingrediënten dressing

  • 3 el vissaus
  • 3 el limoensap
  • 1 el suiker
  • 1 el olie
  • 1 lente-uitje, fijngesneden
  • 1 rode peper. fijngesneden
  • extra: 8 losse muffinvormen, grillpan

Bereiding

  1. Roer de sojasaus, 1 el vissaus en de suiker tot een marinade. Laat het vlees hierin minimaal 1 uur marineren.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een muffinvorm in met boter. Bestrijk de vellen filodeeg ook met gesmolten boter en snijd elk vel in vieren. Leg 1 vierkantje in elk muffinvormpje met de ingevette kant naarboven en de punten omhoog. Draai het vormpje een kwartslag en leg er weer een vierkantje filodeeg in. Beleg elk vormpje zo met 3 stukjes deeg en draai elke keer een kwartslag. Bak de filodeegbakjes in ca. 6 minuten lichtbruin en krokant. Wip ze uit de vorm en zet de bakjes op een velletje keukenpapier om af te koelen.   
  3. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadjes. Snijd de komkommer in staafjes van ca. 4 cm. Snijd de little gem. Meng de komkommer en sla met de taugé.   
  4. Roer de ingediënten van de dressing door elkaar. Verhit een grillpan en rooster de biefstuk in ca. 2 minuten rosé. Verpak de biefstukjes in aluminiumfolie en laat 2 minuten rusten. Snijd ze daarna in dunne plakjes. Meng de biefstuk door het sla-mengsel. Verdeel over de 8 filodeegbakjes. Garneer met korianderblaadjes.   

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.