Recept:
Chocolademousse met notenlikeur
Recept
Dessert- 4 personen - ca. 20 minuten + 3 uur opstijven
Ingrediënten
- 150 g pure chocolade (min. 70% cacao)
- 50 ml notenlikeur
- 5 eieren, gesplitst
- 175 ml slagroom, geklopt
- cacao en poedersuiker
- ongezouten pistachenootjes, gepeld
Bereiden
- Breek de chocolade in stukjes en smelt ‘au bain marie’ in een vuurvaste kom boven een pan zacht kokend water.
- Haal de pan van het vuur en laat kort afkoelen. Klop het eigeel door de gesmolten chocolade. Schenk daarna de likeur erdoor.
- Roer de geklopte slagroom door het mengsel. Klop de eiwitten los en roer dit er in twee delen doorheen.
- Zet het mengsel drie uur in de koelkast tot het stevig is.
- Strooi wat cacao en poedersuiker over vier dessertborden. Schep met twee warme lepels drie ‘quenelles’ (langwerpige bolletjes) chocolademousse op de borden. Garneer met wat pistachenootjes.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).