Skip to main content

Paella Marinara

Paella Marinara
Paella Marinara

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 1 uur

 Ingrediënten

  • 2 vleestomaten
  • 4 el olijfolie
  • 1 zak diepgevroren gemengde zeevruchten à 500 g, ontdooid
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 grote groene paprika, in stukjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 tl garam masala (verkrijgbaar bij de toko)
  • 300 g risottorijst
  • 150 g doperwten, vers of diepvries
  • 2 potten visfond
  • 1 dl witte wijn
  • 1 bakje platte peterselie à 15 g, fijngehakt
  • 8 diepgevroren gamba’s, ontdooid
  • 1 citroen, in partjes
  • extrapaella- of hapjespan (die ook in de oven kan)

Bereiden

  1. Ontvel de tomaten, halveer ze overdwars en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit 2 el olijfolie in de paella- of hapjespan. Roerbak de zeevruchten ca. 3 minuten op hoog vuur. Schep ze uit de pan en zet ze apart. Verhit de rest van de olie. Bak de ui, paprika en knoflook zachtjes ca. 5 minuten. Roer af en toe door. Voeg de garam masala toe en bak die ca. 1 minuut mee. Roer de rijst erdoor en bak die even mee tot de korrels glanzend en doorschijnend zijn. Voeg toe: tomaat, doperwten, visfond, witte wijn en peterselie. Breng aan de kook en laat ca. 10 minuten sudderen. Schep de zeevruchten erdoor. Leg de gamba’s erop. Zet de pan in de oven en bak in ca. 10 minuten de rijst gaar tot het meeste vocht verdampt is.
  3. Dek de paella af met een theedoek en laat hem nog ca. 5 minuten staan, zodat de rijstkorrels van elkaar loskomen. Serveer met partjes citroen.


 

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.