Zelfgemaakte hamburger met spek
Recept
Hoofdgerecht - 4 personen
Ingrediënten
- 4 plakken gerookt ontbijtspek
- 4 el mosterdmayonaise
- 1 el tomatenketchup
- 1 tl paprikapoeder, scherp
- 500 g rundergehakt
- 1 losgeklopt ei
- 2 fijngesnipperde sjalotjes
- 2 el platte peterselie
- 3 el paneermeel
- 4 ciabattabroodjes
- 4 blaadjes little gem sla
- 8 plakjes tomaat
- peper, zout
Bereiding
- Bak in een koekenpan de plakken gerookt ontbijtspek krokant. Laat afkoelen op keukenpapier.
- Meng in een kom de mosterdmayonaise, tomatenketchup, paprikapoeder, zout en peper.
- Meng het rundergehakt met het ei, sjalotjes, peterselie en paneermeel. Voeg naar smaak zout en peper toe. Kneed alles goed door. Vorm er vier platte hamburgers van.
- Snijd de ciabattabroodjes open en rooster de snijkanten in een koekenpan.
- Gril op halfhoog vuur de burgers in ca. 8 minuten gaar. Keer ze regelmatig.
- Bestrijk intussen de onderste broodhelften met de mayonaisesaus. Leg daarop de hamburgers met de blaadjes little gem sla, plakjes tomaat en het uitgebakken spek. Dek af met de bovenste broodhelften.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).