Vega: Italiaanse salade met tomaat en brood
Recept
Heerlijk frisse salade met een echte Italiaanse bite.
Bijgerecht - 4 personen - 25 minuten
Ingrediënten
- 5 el olijfolie
- 2 el witte wijnazijn
- 1 knoflookteen, fijngesneden
- 1 el kappertjes
- zout, versgemalen peper
- 5 trostomaten, in vieren
- 1 gele paprika, in reepjes
- 2 stengels bleekselderij, in reepjes
- 1 kleine rode ui, in ringetjes
- 10 zwarte olijven, zonder pit
- 6 ansjovisfilets, uitgelekt
- 15 g basilicum, grof gehakt
- ½ baguette of ciabatta
Bereiding
- Meng voor de dressing de olijfolie, de azijn, de knoflook en de kappertjes. Breng op smaak met zout en peper. Schep de tomaat, paprika, bleekselderij en ui erdoor. Verdeel de olijven, de ansjovisfilets en de basilicum over de salade.
- Leg het brood op de BBQ (of onder de grill). Rooster het brood krokant en bruin. Snijd het in grove stukken en schep die door de salade.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).