Vega: Gevulde portobello's
Recept
Bijgerecht - 4 personen - 30 minuten
Ingrediënten
- 50 g amandelen
- 2 rode uien
- 1 courgette
- 4 stengels bleekselderij
- 1 gele paprika
- 2 teentjes fi jngesnipperde knoflook
- 1 takje rozemarijn
- 4 el olijfolie
- 4 grote portobello's (paddenstoelen)
- 1 bol buffelmozzarella, in plakken
- extra: ingevette wegwerp aluminium BBQ-grillschaal
Bereiding
- Rooster de amandelen in een pan lichtbruin en hak ze fijn. Snipper de rode uien. Was de courgette, de stengels bleekselderij en de gele paprika en snijd ze in kleine stukjes. Meng alles in een schaal met de knoflook, de rozemarijn en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel dan de groenten over de ingevette wegwerp aluminium BBQ-grillschaal en rooster op de BBQ boven matig heet vuur in ca. 15 minuten beetgaar.
- Snijd de stelen van de portobello paddenstoelen en bestrijk ze rondom met olijfolie. Vul ze met het groentemengsel. Leg er plakken mozzarella op en rooster de paddenstoelen op een ingevet BBQ-rooster in ca. 8 minuten gaar.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).