Vega: Paddenstoelenrisotto
Recept
Tussengerecht - 4 personen - 40 minuten
Recept
Ingrediënten
- 250 g kastanjechampignons
- 4 el pijnboompitten.
- 2 el olijfolie.
- 2 el fi jngehakte peterselie door
- 1 l paddenstoelen- of groentebouillon (van tabletten)
- 2 el olijfolie
- 3 in ringetjes gesneden bosuitjes
- 150 g fi jngesneden knolselderij
- 2 stengels fi jngesneden bleekselderij
- 2 teentjes geperste knoflook
- 300 g risottorijst
- 1 dl witte vermout, extra dry
- 50 g roomboter
- 100 g Parmezaanse kaaskrullen
- olijfolie
- peper, zout
Bereiden
- Maak de kastanjechampignons schoon en halveer ze. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten lichtbruin.
- Haal ze uit de koekenpan en verhit hierin 2 el olijfolie. Roerbak de paddenstoelen ca. 2 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Roer er de peterselie door.
- Breng de paddenstoelen- of groentebouillon aan de kook.
- Verhit nog eens 2 el olijfolie in een hapjespan en fruit de gesneden bosuitjes, de fijngesneden knolselderij en de fijngesneden bleekselderij ca. 3 minuten. Roer er de geperste knoflook en risottorijst door totdat de korrels glanzend zijn. Roer er de witte vermout door.
- Voeg dan in gedeelten de bouillon toe. Voeg na de eerste lepel bouillon de helft van de paddenstoelen toe. Blijf roeren (op halfhoog vuur) en kook de rijst in ca. 15 minuten gaar. Roer er de roomboter door. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de risotto over vier diepe borden. Schep de rest van de paddenstoelen erop. Garneer met de Parmezaanse kaaskrullen en de pijnboompitten.
Dit recept komt uit de Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.