Recept
Vega: Pasta met kerstomaatjes
Recept
Hoofdgerecht - 4 personen - 20 minuten
Ingrediënten
- 350 g kerstomaatjes aan een tak
- 3 el olijfolie
- 1 el balsamicoazijn
- 1 el honing
- 300 g oortjespasta (orecchiette)
- 250 g ricotta
- 1 volle el rode pesto
- 1 el pastakookwater
- 60 g Parmezaanse kaas
- 40 g rucola
- zout, versgemalen peper
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 225 °C. Leg de kerstomaatjes aan een tak in een met bakpapier belegde braadslede. Prik de tomaatjes in met een cocktailprikker. Laat ze aan de tak zitten. Maak een dressing van de olijfolie, balsamicoazijn, zout, versgemalen peper en honing. Bedruppel hiermee de tomaatjes en zet ze ca. 15 minuten in de oven tot ze iets openbarsten.
- Kook de oortjespasta (orecchiette) volgens gebruiksaanwijzing.
- Roer de ricotta los met de rode pesto, het pastakookwater en 60 g Parmezaanse kaas. Laat de pasta uitlekken in een vergiet. Doe terug in de pan en roer er het pestomengsel en de rucola door. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
- Schep de pasta op vier voorverwarmde pastaborden. Beleg met de geroosterde kerstomaatjes. Bestrooi aan tafel met extra Parmezaanse kaas.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).