Skip to main content

Recept


Parmaham met gegrilde vijgen

Parmaham met gegrilde vijgen
Parmaham met gegrilde vijgen

Recept

Voorgerecht - 4 personen - 10 minuten

Ingrediënten

  • 1 dl balsamicoazijn
  • 50 g suiker
  • 4 verse vijgen
  • 1 tl balsamicostroop
  • 50 g parmaham
  • handje rucola
  • 50 g Parmezaanse kaasflakes
  • olijfolie

Bereiding

  1. Breng de azijn met de suiker aan de kook en laat op matig vuur in 4 à 5 minuten voorzichtig inkoken tot een licht stroperige saus (ca. 75 ml).
  2. Verwarm de grill voor. Veeg de vijgen schoon en snijd ze kruislings in met een scherp mesje. Bedruppel ze met de balsamicostroop. Leg ze op een met bakpapier belegde bakplaat en zet ze ca. 5 minuten onder de grill tot ze zacht zijn en net gaan kleuren.
  3. Verdeel intussen de parmaham en een handje rucola over vier borden. Zet de gegrilde vijg middenin. Druppel rondom wat olijfolie. Bestrooi de ham met de Parmezaanse kaasflakes.  

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.