Recept:
Geroosterde wintergroenten met rozemarijn
Recept
Bijgerecht - 4 personen - 1 uur
Ingrediënten
- 2 winterwortels, in staafjes van 5 cm
- 2 pastinaken, in staafjes van 5 cm
- 1 kleine koolraap, in staafjes van 5 cm
- 6 sjalotjes, gepeld en in kwarten
- 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
- 3 takjes verse rozemarijn, naaldjes
- fijngesnipperd (= 2 eetlepels)
- 3 eetlepels olijfolie
- zeezout
- 4 sappig gebakken (Toscaanse) braadworsten
- grote braadslede (25 bij 35 cm)
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200 °C*. Meng in de braadslede de wortel, pastinaak, koolraap, sjalot, knoflook en rozemarijnnaaldjes. Schep de olijfolie erdoor. Bak de groenten in ca. 40 minuten gaar in de oven, schep ze halverwege even om.
-
Haal de geroosterde groenten uit de oven en bestrooi met zeezout. Serveer met de braadworsten.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).