Recept:
Bruschetta met paddenstoelen
Recept
Lunch- of borrelgerecht - 4 personen - 30 minuten
Ingrediënten
- 600 g gemengde paddenstoelen (boschampignons, oesterzwammen en/of cantharellen)
- 50 g boter
- 2 geperste knoflookteentjes
- 15 g platte peterselie, fijngehakt
- zout, versgemalen peper
- 4 plakken dik gesneden bakbacon
- 4 sneden meergranenbrood (bijvoorbeeld Boulot van AH)
- 50 g waterkers
Bereiden
- Veeg de gemengde paddenstoelen schoon met keukenpapier. Snijd champignons in vieren en de oesterzwammen in repen. Verhit in een grote koekenpan 50 g boter. Bak de paddenstoelen met de knoflook ca. 5 minuten op hoog vuur (doe dit in gedeelten, anders laten ze veel vocht los). Schep regelmatig om. Roer er de platte peterselie door. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
- Bak in een andere koekenpan de bakbacon bruin en knapperig. Rooster het meergranenbrood. Leg op elk bord een snee geroosterd brood. Verdeel er de waterkers over en beleg met het paddenstoelenmengsel. Leg er ten slotte de plak bacon op.