Recept:
Mosselen met groene kruiden
Dit gerecht is heel makkelijk te maken, zodat je niet uren in de keuken hoeft te staan. De combinatie van de zilte mosselen en frisse room en kruiden is erg lekker.
Recept
Hoofdgerecht - 4 personen - 15 minuten
Ingrediënten
- boter
- 3 uien, gesnipperd
- 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
- 5 kg verse mosselen, schoongemaakt
- 20 g peterselie, fijngehakt
- 1 takje verse dragon, fijngehakt
- 1 takje verse tijm, blaadjes gerist
- 2 glazen droge witte wijn
- sap van 1 citroen
- 2 dl zure room
- zout, versgemalen peper
Bereiding
- Verhit de boter in een grote (soep)pan en fruit de ui en de selderij kort.
- Bestrooi de mosselen royaal met peper, giet een glaasje water in de pan en doe de mosselen erbij. Doe de deksel op de pan en laat ze koken tot ze open gaan staan. Schud regelmatig om.
- Meng in een kommetje de helft van de peterselie, de dragon en de tijm met de wijn en het citroensap.
- Doe in een apart bakje de rest van de kruiden en meng ze met de zure room. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de mosselen over vier borden en besprenkel ze met het wijnkruidenmengsel. Serveer de gekruide roomsaus er apart bij. Lekker met vers stokbrood.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).