Recept:
Charlottetaartje met mango-yoghurtvulling
Recept
Dessert - 4 personen - 40 minuten + 3 uur opstijven
Ingrediënten
- 2 blaadjes gelatine
- 1½ verse mango, ontpit (1 mango in grove stukken gesneden, ½ mango, in dunne plakjes geschild)
- ½ tl kardemompoeder
- 1 tl sinaasappelzest
- 1 steranijs,
- 1 tl honing
- 75 ml slagroom
- 1 el suiker
- 1 el Griekse yoghurt
- 16 lange vingers, gehalveerd
- extra: 4 soufflébakjes, doorsnee 8 cm (of whiskyglazen), plasticfolie en 4 x 40 cm lint
Bereiding
- Week de gelatine 5 minuten in koud water. Pureer het in grove stukken gesneden vruchtvlees van 1 mango tot puree en voeg hier de kardemon, de sinaasappelzest, de steranijs en de honing aan toe. Breng dit mengsel in een steelpan tegen de kook aan. Neem de pan van het vuur en verwijder de steranijs uit de mangopuree. Knijp de gelatine uit, voeg toe aan de warme puree en roer totdat de gelatine is opgelost. Zet apart.
- Klop de slagroom stijf met suiker. Spatel er yoghurt en mangopuree door.
- Bekleed ieder soufflébakje ruim met een vel plastic folie.
- Plaats in elk soufflébakje 8 lange vingers waar je de onderkant vanaf snijdt (ongeveer 1 cm). Plaats ze dicht naast elkaar tegen de rand, met de suikerkant naar buiten en de ronde kant naar boven. Schep het slagroom-yoghurt-mangomengsel in het midden en laat aan de bovenkant een ½ cm van de lange vingers vrij. Laat het taartje minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
- Haal de taartjes uit de koelkast en haal ze met behulp van het folie uit het soufflébakje. Plaats de taartjes op een bord en verwijder het folie.
- Leg de dunne mangoplakken in krullen op de taartjes, tussen de iets uitstekende lange vingers.
- Bind het lint voorzichtig om de taartjes en maak een strik.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).