Recept
Aziatische tortilla met peultjes, koriander en rode peper
Recept
Voorgerecht - 4 personen - 30 minuten
Ingrediënten
- 150 g broccoliroosjes
- ½ gegrilde kip
- 2 el olie
- 3 bosuitjes, in schuine stukjes gesneden
- 150 g peultjes
- 1 rode peper, zonder zaadjes en in halve ringetjes
- 1 knoflookteen, in plakjes
- 1 zakje kokoscrème à 50 g (‘santen’)
- 2 el gembersiroop
- 8 kleine wraptortilla’s (Albert Heijn/ Gordita)
- 2 el geroosterde sesamzaadjes
- 2 el korianderblaadjes
Bereiding
- Kook de broccoliroosjes 1 minuut in een beetje water en zout. Laat uitlekken in een vergiet. Haal van de kip al het kippenvlees van de botjes en verdeel het in mooie draderige stukjes.
- Verhit de olie in een wok. Bak de bosuitjes, peultjes, rode peper, knoflookteen en de broccoliroosjes 2 minuten. Voeg de kip en de kokoscrème toe en laat de kokos al roerend oplossen. Breng op smaak met zout, versgemalen peper en de gembersiroop.
- Verwarm intussen de wraptortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel achtereenvolgens op elke tortilla: slablaadjes, het kipmengsel en de geroosterde sesamzaadjes. Verdeel de korianderblaadjes over de tortilla’s en rol ze op. Serveer met een yoghurtsausje met geraspte limoenschil.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).