Recept:
Thaise viskoekjes
Recept
Borrelhapje - 20 stuks - 50 minuten + 30 minuten wachten
Ingrediënten
- 75 g haricots verts, in plakjes
- 2 sjalotjes, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 rode peper, zonder zaad en fijngehakt
- 10 g verse koriander, fijngehakt (incl. steeltjes)
- 2 verse citroenblaadjes (djeroek peroet), in flinterdunne reepjes (toko)
- 2 theelepels Thaise vissaus
- 1 theelepel zout, versgemalen peper
- 1 eetlepel olijfolie
- 100 g kipfilet, in blokjes
- 300 g zalmforelfilet, in blokjes
- 1 ei, losgeklopt
- 1 à 2 eetlepels zonnebloemolie om te bakken & keukenmachine met pulsknop
Bereiding
- Kook de haricots verts ca. 10 seconden in een steelpan met kokend water. Spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken. Doe ze met de rest van de ingrediënten, behalve het ei, in een kom. Laat de smaken minimaal 30 minuten intrekken.
- Maal alles in de keukenmachine tot een grove puree, gebruik de pulsknop. Schep het mengsel in een kom en doe het ei erdoor. Vorm met vochtige handen platte koekjes van het ‘deeg’.
- Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan. Bak de viskoekjes in porties in ca. 3 à 4 minuten gaar en goudbruin, keer ze halverwege. Lekker erbij: zoete chilisaus of komkommersalsa.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).