Recept:
Gevulde gehaktballetjes
Recept
Borrelhapje of buffetgerecht - 15 stuks - 30 minuten
Ingrediënten
- 400 g half-om-halfgehakt
- 1 tl nootmuskaat
- ½ tl gember
- 2 el tomatenketchup
- 1 ei
- 4 beschuiten
- 5 kleine blokjes appel (1x1 cm)
- 1 tl mangochutney
- 15 gepelde pistachenootjes
- 5 blokjes port-salutkaas (1x1 cm)
- 3 el bloem
- 1 ei
- 8 el paneermeel
- 2 el olijfolie
Bereiding
- Kneed het gehakt met de nootmuskaat, gember, tomatenketchup en het ei. Verkruimel er de beschuiten boven en voeg zout en versgemalen peper toe. Draai er 15 balletjes van.
- Besmeer de blokjes appel met de mangochutney. Vul 5 balletjes met een appelblokje, 5 balletjes met elk 3 gepelde pistachenootjes en 5 balletjes met 1 blokje port-salutkaas. Maak hiervoor een gaatje in het balletje, stop de vulling erin en draai opnieuw een mooi balletje.
- Doe de bloem in een diep bord. Klop in een ander diep bord 1 ei los. Strooi het paneermeel ook in een diep bord. Haal de balletjes een voor een achtereenvolgens door de bloem, het ei en het paneermeel.
- Verhit 2 el olijfolie in een braadpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Leg de deksel schuin op de pan en laat op laag vuur 10 à 15 minuten zachtjes bakken. Keer regelmatig. Serveer met een paprika-tomatensalsa.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).