Fruitspies met yoghurt-muntdip
Recept
Dessert - 4 personen - 15 minuten
Ingrediënten
- 1 bakje Griekse yoghurt naturel (170 g)
- 2 el honing
- 12 blaadjes verse munt, fijngehakt (+ 4 blaadjes voor garnering)
- 4 parten groene appel, met schil
- 4 aardbeien
- 4 stukken verse ananas 4 stukken
- niet te rijpe banaan
- 4 parten nectarine, met schil
- extra: 4 lange houten spiesen
Bereiding
- Roer voor de dip de yoghurt los met de honing en schep de helft van de munt erdoor.
- Week de houten spiesen 15 minuten in water.
- Rijg het fruit aan de spiesen en leg ze daarna op een schoon en ingevet BBQ-rooster.
- Rooster het fruit 4 minuten op matig vuur tot er mooie roosterlijntjes op staan. Keer regelmatig.
- Serveer de fruitspiesen met de yoghurt-muntdip. Garneer met een blaadje munt.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).