Doperwtensoep met Hollandse garnalen
Recept
Hoofdgerecht - 4 personen - 20 minuten
Ingrediënten
- 200 ml groentebouillon, blokje
- 200 g diepgevroren doperwten*
- ½ geschilde en fijngesneden komkommer, zonder zaadlijst
- 1 bosuitje, fijngesneden
- 1 klein teentje knoflook, uitgeperst
- 1 el platte peterselie, fijngehakt
- 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
- 2 el witte wijn (Groot Constantia)
- 100 g Hollandse garnalen
Bereiding
- Verwarm in een pan de groentebouillon, 100 ml water met de doperwten*. Laat dit ca. 8 minuten koken. Voeg hieraan de komkommer, het bosuitje, de knoflook en de platte peterselie toe. Pureer tot een mooie gladde soep en breng op smaak met zout en peper.
- Klop de crème fraîche met de witte wijn tot een dikke room. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm het nog een keer.
- Schenk de soep in borden, schep er wat van de room op. Garneer met de garnalen.
*Je kunt ook verse doperwten gebruiken. Maar deze moeten eerst voorgekookt worden: ca. 10 minuten, bij voorkeur zonder deksel om de groene kleur zo veel mogelijk vast te houden.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).