Spaghetti alla puttanesca met spinazie
Recept
Hoofdgerecht - 4 personen - 20 minuten
Ingrediënten
- 3 el olijfolie
- 1 grote teen knoflook, fijngesneden
- 30 g ansjovisfilet (1 blikje)
- 1 fijngesneden Spaanse peper, zonder zaadjes
- 2 blikjes tomatenblokjes
- 100 g grof gesneden zwarte olijven, zonder pit
- 3 el kappertjes
- 300 g spaghetti
- 200 g spinazieblaadjes
Bereiding
- Verhit de olijfolie in een braadpan. Bak de knoflook in ca. ½ minuut glazig. Voeg de ansjovisfilet en de peper toe en bak kort mee. Voeg de tomatenblokjes toe en doe er de zwarte olijven bij. Laat de saus ca. 15 minuten zachtjes sudderen. Breng op smaak met zout en peper en voeg op het laatst de kappertjes bij.
- Breng intussen ruim water met zout aan de kook. Doe er de spaghetti bij en kook gaar volgens de aanwijzing op het pak. Giet af in een vergiet en voeg toe aan de tomatensaus. Schep door elkaar en roer er op het laatste moment de spinazieblaadjes door. Serveer direct op pastaborden. En besprenkel met nog wat extra olijfolie.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).