Skip to main content

Recept


Gnocchi met geroosterde pompoen en worst

Gnocchi met geroosterde pompoen en worst
Gnocchi met geroosterde pompoen en worst

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 15 minuten + 20 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 850 g flespompoen in parten, met schil
  • 2 el olijfolie
  • 300 g varkenssaucijs
  • 10 g salieblaadjes
  • 125 ml slagroom
  • ½ tl citroenrasp
  • 1 pak gnocchi di patate (500 g)
  • Parmezaanse kaas

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C. Snijd de flespompoen, verwijder de pitjes en snijd de parten in stukken van ca. 3 cm. Schep ze in een bakblik, roer er de olijfolie door en bestrooi ze met zout en peper. Bak de pompoen in 20 minuten goudbruin in de oven; schep af en toe om.
  2. Snijd de varkenssaucijs in stukjes en bak ze 5 minuten in een koekenpan met een scheutje olijfolie. Meng de worst met het bakvet door de geroosterde pompoen.
  3. Snijd intussen de salieblaadjes in reepjes. Verwarm de slagroom in een steelpan. Voeg de salie en de citroenrasp toe. Laat de saus 2 minuten zachtjes doorkoken en breng op smaak met zout en peper.
  4. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel over 4 borden en schep er het pompoen-worstmengsel op. Schep de salie-roomsaus erover en bestrooi met de Parmezaanse kaas. 

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.