Skip to main content

Recept


Thaise curry met gamba's

Thaise curry
Thaise curry

Ingrediënten

  • 2 eetlepels zonnebloem- of arachideolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 theelepels milde curry madras poeder (toko)
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • flinke snuf nootmuskaat
  • ca. 4 cm gemberwortel, geschild, in blokjes
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • snufje chilipoeder
  • 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd, fijngesneden
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • sap en schil van 1 citroen
  • 1 theelepel suiker
  • 300 g gekookte gamba’s
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • bosje verse koriander, grofgehakt

Bereiding

  1. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem. Fruit de ui totdat hij glazig is.
  2. Doe er een mengsel van de kaneel, nootmuskaat, het curry madras-, paprika- en chilipoeder bij. Voeg de gember, knoflook, en chilipeper toe. Bak ca. 5 minuten. Roer regelmatig.
  3. Doe er de tomatenblokjes, de citroenschil, het citroensap en de suiker bij. Laat een kwartiertje zachtjes pruttelen. Voeg extra suiker, zout of peper naar smaak toe.
  4. Doe vlak voor het serveren de gamba’s in de saus. Giet de kokosmelk erbij. Roer door en laat warm worden.
  5. Strooi de koriander over de curryschotel.

Erbij: (basmati)rijst en komkommersalade

Dit recept komt uit Proef! magazine

Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het Proefmagazine thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.