Skip to main content

Vega: Carpaccio van gepofte biet met geitenkaas

Bietencarpaccio
Bietencarpaccio

Recept

Voorgerecht - 8 personen - 30 minuten + 45 minuten oventijd

Ingredienten

  • 8 kleine bieten
  • aluminiumfolie
  • 1 el fijn geraspte gember
  • 8 el olijfolie
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 el korianderblaadjes, fijngesneden
  • 1 tl honing
  • 150 g hazelnoten, lichtbruin
  • 200 g zachte geitenkaas (bijvoorbeeld Bettine Blanc)
  • 75 g rucola
  • grof volkorenbrood

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verpak de bieten in aluminiumfolie en pof ze 45 minuten in de oven (ze zijn gaar als je de punt van een scherp mes erin kunt steken).
  2. Maak een dressing van de gember, olijfolie, witte wijnazijn, korianderblaadjes, honing en zout.
  3. Verwarm een koekenpan en bak hierin de hazelnoten lichtbruin en zet apart.
  4. Verkruimel de zachte geitenkaas in een kom en zet apart.
  5. Haal de bieten uit de oven en uit het aluminiumfolie en laat ze 15 minuten afkoelen. Trek de schil van de bieten en snijd ze in dunne plakken.
  6. Verdeel de bietenplakken over de borden en beleg ze daarna met de rucola, de geitenkaas, de hazelnoten en als laatste de dressing. Serveer met grof volkorenbrood.

 

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.