Eendenborst op waterkerssalade
Recept
Tussengerecht - 4 personen - 35 minuten
Ingrediënten
- 2 eendenborstfilets (2 x 200 g, op kamertemperatuur)
- aluminiumfolie
- 1 el frambozenazijn
- 3 el olijfolie
- 1 mespuntje vijfkruidenpoeder
- 150 g wilde tomaatjes (geel en oranje)
- 75 g aalbessen
- 75 g waterkers
- 75 g frambozen
Bereiding
- Verhit een droge koekenpan en leg de eendenborstfilet met de velkant naar beneden in de pan. Bak 3 minuten op de velkant, draai om en bak de andere kant ook 3 minuten. Keer weer om, bak nog 1 minuut op de velkant (deze is nu krokant) en haal uit de pan.
- Wikkel de eendenborstfilets in aluminiumfolie en leg ze apart.
- Maak een dressing van de frambozenazijn, olijfolie, vijfkruidenpoeder, zout en peper. Halveer de wilde tomaatjes en ris de aalbessen. Meng in een grote kom de waterkers met de dressing en verdeel de salade over de borden.
- Snijd de eendenborstfilet in plakjes, verdeel deze over de salade en garneer met de tomaatjes, aalbessen en frambozen.
- Serveer met knapperig brood.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).