Skip to main content

Recept


Venkelsoep met gegrilde coquilles

Venkelsoep
Venkelsoep

Recept

Voorgerecht - 4 personen -  45 minuten

Ingredienten

  • 1 grote venkelknol
  • 25 g boter
  • 400 ml kippenbouillon
  • 1 el pastis (Ricard)
  • 50 ml slagroom (op kamertemperatuur)
  • 2 plakjes gerookt ontbijtspek
  • 4 verse coquilles
  • extra: houten satéstokjes

 

Bereiding

  1. Snijd de venkelknol in reepjes (bewaar wat van het venkelgroen). Smelt de boter in een pan, voeg de venkel toe, plaats een deksel op de pan en smoor de venkel 15 minuten op laag vuur (laat de venkel niet bruin kleuren). Voeg de kippenbouillon toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep glad met een staafmixer. Roer er de pastis en slagroom door. Breng op smaak met peper en zout en laat de soep nog 5 minuten zachtjes doorkoken.
  2. Halveer intussen de 2 plakjes gerookt ontbijtspek in de lengte. Wikkel de reepjes ontbijtspek rondom de coquilles. Steek elke coquille aan een houten satéstokje. Verhit een grillpan en bak de coquilles 1 minuut aan elke kant tot er mooie grillstrepen op staan.
  3. Schep de soep in kopjes. Garneer met wat venkelgroen. Leg het stokje met de coquille op het kopje.

 

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.