Blinisandwich met zalm - paasgerecht
Recept
16 hapjes - 4 personen - 35 minuten + 2 uur wachttijd
Ingrediënten
- 40 g boekweitmeel
- 40 g bloem
- ½ zakje gedroogde gist
- ¼ tl zout
- ¼ tl suiker
- 50 ml melk
- 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
- 1 el boter
- 1 ei (helft wordt gebruikt)
- 200 g wilde zalm
- 10 sprietjes bieslook, fijngeknipt
- poffertjespan,
- cocktailprikkers
Bereiden
- Meng het boekweitmeel met de bloem, de gist, het zout en de suiker. Zeef het mengsel boven een mengkom. Verwarm de melk, 1 el crème fraîche, de boter en 75 ml water zachtjes in een steelpan tot lauwwarm. Klop los met garde. (Mengsel mag niet warmer zijn dan lichaamstemperatuur.)
- Splits het ei. Roer de helft van de dooier door het melkmengsel en voeg het daarna geleidelijk toe aan het meelmengsel in de mengkom. Blijf roeren tot er geen klontjes meer zijn. Laat het beslag op een warme plek ca. 2 uur rijzen.
- Klop het eiwit (met een mespuntje zout) stijf. Schep de helft van het eiwit door het beslag. Verwarm de poffertjespan en bestrijk de holtes met boter. Vul de holtes voorzichtig met het beslag en bak in ca. 2 minuten de blini’s (poffertjes) lichtbruin, in totaal 32 stuks. Draai ze met een vork om en bak de andere kant ook bruin.
- Beleg de helft van de blini’s achtereenvolgens met: een schepje crème fraîche, bieslook en wilde zalm. Afdekken met de rest van de blini’s. Steek er ten slotte een cocktailprikker in
PENFOLDS KOONUNGA HILL CHARDONNAY
Deze wijn is in 1993 geïntroduceerd naar aanleiding van een wereldwijde vraag naar een witte wijn van Penfolds. De rode wijnen waren al jaren bekend en met name populair vanwege de zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. De markt wilde dit ook graag zien in een witte wijn. Het resultaat is een mooie chardonnay wijn met veel primaire fruit aroma’s en een goede concentratie. Door enkele maanden rijping in kleine Franse eikenhouten vaten heeft de wijn complexiteit gekregen en een mooie romige smaak.
Probeer ook deze heerlijke drank combinaties
DE SAINT-GALL BLANC DE BLANCS PREMIER
- Champagne gaat mooi met de vetten en ziltigheid van de zalm en omdat deze blanc de blanc alleen van witte druiven is gemaakt perfect bij de licht zure room.
TALISKER SKY
- Smaak van verse citrus, zoete rook, scherpe kruiden en traditionele ziltige Talisker tonen combineren perfect met de gerookte zalm & frisse cremfresh
ERDINGER WEISBRAU HEFE
- Erdinger Weisbrau kent een volle romige smaak met een fris zuurtje van limoen; pas mooi bij de vette vis en zuurte van cremfresh
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).