Recept:
Chocoladetaart met room en sinaasappeljam
Recept
Hoofdgerecht - 6 personen - 20 minuten, marineren 4 uur en stoven 2½ uur
Ingrediënten
- 3 springvormen (16 cm ø)
- 250 g bloem, gezeefd
- 250 g bruine basterdsuiker
- 250 g pure chocolade 77%, gesmolten
- 5 eieren
- 250 g mascarpone
- 50 g poedersuiker
- 2 el sinaasappeljam
- 100 g gouden suiker
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170 °C en vet de springvormen in met een klontje boter.
- Mix in een keukenmachine of met een staafmixer de bloem, bruine basterdsuiker en de pure chocolade. Splits de eieren en voeg de dooiers een voor een bij het chocolademengsel tot je een fijn en korrelig (droog) beslag hebt. Zet apart.
- Klop de eiwitten met een garde of staafmixer tot witte pieken en spatel ze door het chocoladebeslag tot je een mooi zacht beslag hebt. Verdeel het beslag over de drie springvormen. Zet ze in de oven en bak maximaal 15 minuten. Haal de springvormen uit de oven en laat de drie taartlagen minimaal 1 uur afkoelen.
- Mix ondertussen in een kom de mascarpone met de poedersuiker en zet in de koelkast tot gebruik.
- Haal de taarten uit de springvormen. Plaats een taartlaag op een bord en besmeer deze met 1/3 van het roommengsel en daarna met 1 el sinaasappeljam. Leg hierop de volgende taartlaag en herhaal. Leg hierop de laatste taartlaag en besmeer de bovenkant van de taart met het overgebleven deel van de room. Besprenkel de room met de gouden suiker en versier met kaarsjes.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).