Pastasalade met gerookte kip - paasgerecht
Recept
Hoofdgerecht - 4 personen - 20 minuten
Ingrediënten
- 300 g fusilli
- 150 g magere spekreepjes
- 100 g walnoten
- 250 g gerookte kipfilet
- 250 g cherrytomaatjes
- potje groene pesto
- zeezout en versgemalen zwarte peper
- handje basilicumblaadjes
Bereiding
- Kook de pasta gaar in ruim water met wat zout. Spoel af met koud water en laat afkoelen.
- Bak de spekreepjes kort, tot ze knapperig zijn.
- Hak ondertussen de walnoten en snijd de kipfilet in reepjes. Halveer de tomaatjes.
- Meng de pesto door de afgekoelde pasta.
- Voeg het spek, de kipfilet, walnoten en tomaten toe en schep alles door elkaar.
- Breng op smaak met zout en peper. Scheur de basilicumblaadjes in grove stukken en strooi ze vlak voor het opdienen over de salade.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).