Gerookte zalm en avocado
Recept
Borrelhapje - 4 personen - 20 minuten
Ingrediënten
- 1 stokbrood
- 1 teen knoflook
- 1 avocado
- 1 el mayonaise
- 2 el citroensap
- gerookte zalm
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het stokbrood in sneetjes. Leg de sneetjes brood op een ovenrooster, wrijf ze in met de teen knoflook en druppel er wat olijfolie over. Zet het rooster in de oven en bak de bruschetta in 5 minuten licht goudbruin. Haal uit de oven en zet apart.
- Snijd het vruchtvlees van de avocado in kleine blokjes. Doe de avocadoblokjes in een kom en meng ze met de mayonaise, citroensap, zout en peper.
- Besmeer de bruschetta met het avocadomengsel en leg er een plakje gerookte zalm op.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).