Recept:
Spies met biefstuk, champignons en gefrituurde uienringen
Recept
Ingrediënten spiesen
- 250 g biefstuk
- 1 flinke scheut olijfolie
- 2 takjes rozemarijn, naaldjes fijngehakt
- 1 teen knoflook, uitgeperst
- 2 el rode balsamicoazijn
- 12 champignons, heel en schoongeborsteld
- 3 stukjes biefstuk
Ingrediënten gefrituurde uienringen
- 1 liter plantaardige olie
- 125 g mix voor tempurabeslag
- 4 uien
Bereiding spiesen
- Snijd de biefstuk in 12 grote dobbelstenen en doe ze in een kom met de olijfolie, rozemarijn, knoflook, balsamicoazijn en zout en peper. Zet apart om te marineren.
- Bak de champignons in een droge koekenpan lichtbruin in ongeveer 5 minuten. Steek op een spies, om en om 3 stukjes biefstuk en 3 champignons (heel).
- Gril de spiezen 8-10 minuten tot er op alle vier de kanten mooie grillstrepen staan en het vlees van binnen rosé is. Lekker met gefrituurde uienringen en whisky-cocktailsaus.
Bereiding gefrituurde uienringen
- Verhit de olie in een grote, diepe sauspan of frituurpan tot 180 °C. Meng in een kom de mix voor tempurabeslag met 225 ml ijskoud water, 1 mespunt zout en een snufje peper tot een glad beslag.
- Snijd de uien in ringen en haal ze door het beslag zodat ze allemaal een gelijkmatig laagje hebben.
- Frituur ze in de hete olie goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).