Recept:
Chocoladetaart met honing-sinaasappel-mascarpone
Recept
Dessert - 6-8 personen - 30 minuten + 60 minuten oventijd
Ingrediënten
- 75 g rozijnen
- 6 el Woodford Reserve
- 175 g bittere chocolade
- 125 g boter
- 3 eierdooiers
- 3 eiwitten
- 125 g lichtbruine basterdsuiker
- 75 g pecannoten, fijngehakt
- 1 mespunt nootmuskaat
- 2 el geraspte sinaasappelschil aan
- 50 g zelfrijzend bakmeel
- 250 g mascarpone
- 2 el honing
- 2 el geraspte sinaasappelschil
- extra: taartvorm (20 cm doorsnede)
Bereiding
- Laat, een nacht van tevoren de rozijnen in de Woodford Reserve weken.
- Verwarm de oven voor op 160 °C. Smelt de bittere chocolade en de g boter au bain-marie en laat afkoelen.
- Klop de eierdooiers met de basterdsuiker tot een glad mengsel. Voeg hier de gesmolten chocolade, whiskyrozijnen, pecannoten, nootmuskaat en de geraspte sinaasappelschil aan toe en roer goed door. Spatel het zelfrijzend bakmeel door het beslag en zet apart.
- Klop met een garde of mixer de eiwitten stijf en spatel dit voorzichtig door het chocoladebeslag. Vet de taartvorm in en giet het beslag erin. Bak de taart 40 minuten in de oven, laat 10 minuten afkoelen en stort op een mooie schaal.
- Meng in een kom de mascarpone en roer er de honing en sinaasappelschil door. Besmeer de bovenkant van de taart met de honingsinaasappelmascarpone en garneer met wat extra geraspte sinaasappelschilletjes.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).