Geroosterde groenten met ricottacrème
Recept
Bijgerecht - 4 personen - 20 minuten
Ingrediënten groenten
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 4 stengels bleekselderij
- 1 gele paprika
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
- 1 takje rozemarijn
- 4 el olijfolie
- zout, versgemalen peper
- 1 el kappertjes
Ingrediënten ricottacrème
- 1 bakje ricotta
- 1 rode peper, heel fijn gesneden (zaadjes verwijderd)
- 30g rucola, fijngesneden
- 1 ansjovisfilet, gesneden
- zout, versgemalen peper
Bereiding
- Was de groenten, snijd ze in grove stukken en meng ze in een schaal met de knoflook, de rozemarijn en de olie. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de groenten over een ingevette wegwerp aluminium BBQ-grillschaal en rooster ze boven matig heet vuur in ca. 15 minuten beetgaar. Schep de groenten in een schaal en roer de kappertjes erdoor. Serveer met ricottacrème en geroosterde sneden grof bruinbrood.
Tip: Geroosterde groenten kunnen zowel warm als koud gegeten worden.
Bereiding ricottacrème
Meng de ricotta met de rode peper, de rucola en de anjovis. Houd een beetje rucola apart voor garnering. Breng op smaak met zout en peper. Schep de crème in een schaaltje en garneer met de rucola.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).