Gegrilde maïskolf met salsa verde
Recept
Bijgerecht - 4 personen - 20 minuten
Ingrediënten
- 20 g platte peterselie
- 10 g basilicum
- 10 g munt
- 10 g bieslook, fijngeknipt
- 2 knoflooktenen, fijngehakt
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 2 el kappertjes
- 1 blikje ansjovisfilets, uitgelekt
- 100 ml olijfolie
- zout, versgemalen peper
- 4 maïskolven
- 8 plakken ontbijtspek, dik gesneden
- extra: staafmixer of keukenmachine
Bereiding
- Doe alle ingrediënten voor de salsa verde in een hoge kom: peterselie, basilicum, munt, bieslook, knoflook, sjalot, kappertjes en ansjovisfilet. Pureer ze met de staafmixer (of gebruik een keukenmachine) en voeg in delen de olie toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de onderkant van de maïskolven en verwijder de schutbladeren en draden. Kook de maïskolven ca. 15 minuten in een pan met ruim kokend water zonder zout. Schep ze uit de pan en laat ze afkoelen.
- Bestrijk de maïskolven met de salsa verde. Omwikkel elke maïskolf met 2 plakken ontbijtspek. Leg ze in een goed ingevette aluminium BBQ-grillschaal en rooster ze op matig heet vuur in 5 minuten lichtbruin.
Tip: in de supermarkt zijn ook voorgekookte maïskolven verkrijgbaar.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).