Vega: Portobello gevuld met geroosterde groenten en amandelen
Recept
Hoofdgerecht (vegetarisch) - 4 personen - 30 minuten
Ingrediënten
- 50 g witte amandelen
- geroosterde groenten: 1 aubergine, 1 courgette, 4 stengels bleekselderij, 1 gele paprika, 2 fijngesnipperde rode uien, 2 fijngesnipperde teentjes knoflook, 1 takje rozemarijn, 4 el olijfolie, zout, versgemalen peper, 1 el kappertjes
- 50 g jonge kaas, geraspt
- 4 grote portobello’s (paddenstoelen)
- 2 el olijfolie
- 1 bol buffelmozzarella, in plakken
Bereiding
- Rooster de amandelen op een grillschaal op de BBQ of in een koekenpan met antiaanbaklaag in ca. 3 minuten lichtbruin en knapperig. Laat ze even afkoelen en hak ze fijn.
- Was de groenten, snijd ze in fijne stukken zodat ze straks in de portobello's passen. Meng ze in een schaal met de knoflook, de rozemarijn en de olie. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de groenten over een ingevette wegwerp aluminium BBQ-grillschaal en rooster ze boven matig heet vuur in ca. 15 minuten beetgaar. Schep de groenten in een schaal en roer de kappertjes, de amandelen en de kaas erdoor.
- Snijd de steel van de paddenstoelen en bestrijk ze rondom met olie. Vul ze met het geroosterde groentemengsel. Leg de mozzarella erop.
- Leg de paddenstoelen met de bolle kant op het ingevette BBQ-rooster. Rooster de paddenstoelen boven matig heet vuur ca. 8 minuten tot ze gaar zijn en de mozzarella licht gesmolten is. Om de mozzarella goed te laten smelten kun je het rooster afdekken met een BBQ-deksel.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).