Vega: Pizza met mozzarella, vijg en rode ui
Recept
Hoofdgerecht - 4 personen - 40 minuten
Ingrediënten
- 4 kant-en-klare pizzabodem uit de koeling*
- 40 g boter
- 500 g rode uien, in dunne halve ringen
- 1 el bruine basterdsuiker
- 1 el balsamicoazijn
- 3 bollen buffelmozzarella, in plakjes
- 2 el olijfolie
- 8 verse vijgen met schil, in vieren
- 75 g rucola
- extra: bakpapier
Bereiding
- Verhit de boter in een soeppan met dikke bodem. Fruit de uiringen op halfhoog vuur in 3 minuten glazig. Voeg de basterdsuiker toe en bak die 1 minuut mee op hoog vuur. Voeg 1 dl water en de balsamicoazijn toe en laat het uimengsel 30 minuten, zonder deksel, zachtjes sudderen. Je kunt de uienringen ook roosteren op een aluminium BBQ-grillschaal.
- Verwarm de oven voor op 250 °C. Bestrijk de pizzabodems met de uienspread. Verdeel de mozzarella erover en besprenkel met olijfolie. Bak de pizza’s onder in de oven in 12-15 minuten goudbruin. Leg na 10 minuten baktijd de vijgen erop. Haal de pizza’s uit de oven en garneer ze met de rucola.
*In plaats van kant-en-klaar pizzabodems kun je ook kant-enklaar deeg gebruiken of zelf deeg maken
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).