Recept:
Watermeloensalade met feta en munt - paasgerecht
Recept
Bijgerecht, evt dessert - 4 personen - 25 minuten
Ingrediënten
- 500 g watermeloen
- 2 el olie
- 1 el limoensap
- zout, versgemalen peper
- 100 g feta (kaas), in blokjes
- ½ sjalot, fijngesnipperd
- 3 takjes verse munt, blaadjes in reepjes
- 4 tl tomatentapenade
Bereiding
- Verwijder de pitjes uit de watermeloen en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Klop een dressing van de olie en het limoensap; breng op smaak met zout en peper.
- Meng in een schaal de watermeloen, de feta, de sjalot en de munt. Schep de dressing erdoor en verdeel de watermeloensalade over vier glaasjes. Bestrooi met versgemalen peper. Serveer met tomatentapenade.
TIP: maak er een kleurig dessert van door de feta te vervangen door stukjes gele honingmeloen, groene galiameloen en een oranje cuantaloupe meloen.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).