Skip to main content

Recept:


Watermeloensalade met feta en munt - paasgerecht

Watermeloensalade met feta en munt
Watermeloensalade met feta en munt

watermeloensalade met feta en munt

Recept

Bijgerecht, evt dessert - 4 personen - 25 minuten

Ingrediënten

  • 500 g watermeloen
  • 2 el olie
  • 1 el limoensap
  • zout, versgemalen peper
  • 100 g feta (kaas), in blokjes
  • ½ sjalot, fijngesnipperd
  • 3 takjes verse munt, blaadjes in reepjes
  • 4 tl tomatentapenade  

Bereiding

  1. Verwijder de pitjes uit de watermeloen en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Klop een dressing van de olie en het limoensap; breng op smaak met zout en peper.
  3. Meng in een schaal de watermeloen, de feta, de sjalot en de munt. Schep de dressing erdoor en verdeel de watermeloensalade over vier glaasjes. Bestrooi met versgemalen peper. Serveer met tomatentapenade.

TIP: maak er een kleurig dessert van door de feta te vervangen door stukjes gele honingmeloen, groene galiameloen en een oranje cuantaloupe meloen.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.