Recept:
Kikkererwtensalade met tomaat en tortilla
Recept
Salade, vegetarisch - 4 personen - 20 minuten
Ingrediënten
- 4 el olijfolie
- 1 el witte wijnazijn
- 1 knoflookteentje, geperst
- zout, vers gemalen peper
- ½ tl paprikapoeder
- sap van een ½ citroen
- 1 komkommer, in grove stukken
- 3 stevige tomaten, in blokjes
- 3 lente-uitjes, in ringetjes
- 1 blik kikkererwten à 400 g, afgespoeld en uitgelekt
- 15 g platte peterselie, grof gehakt
- 2 el muntblaadjes, grof gehakt
- 2 el korianderblaadjes, grof gehakt
- 40 g boter, ongezouten
- 2 zachte tortilla’s
Bereiding
- Meng in de slaschaal een dressing van 4 eetlepels olijfolie, azijn, knoflook, zout, vers gemalen peper, paprikapoeder en citroensap. Schep erdoor: komkommer, tomaat, lente-ui, kikkererwten en groene kruiden.
- Smelt intussen in een koekenpan de boter. Bak de tortilla’s in 4 à 5 minuten rondom knapperig. Neem het uit de pan en laat afkoelen. Scheur de tortilla’s in grove stukken en verdeel deze over de salade. Zet hem een half uurtje in de koelkast om de smaken goed in te laten trekken. Door het zuur uit de dressing wordt de kool zachter. Garneer de salade met de geroosterde cashewnoten.
Dit recept komt uit de Proef! magazine
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 Recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een Klantenkaart.