Recept:
Amuse Caprese
Recept
Amuse - 12 stuks - 10 minuten
Ingrediënten
- 1 bakje verse basilicum (15 g)
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel honing
- ½ teentje knoflook, uitgeperst
- zout, versgemalen peper
- 12 stuks minimozzarella (Galbani, AH)
- 12 cherrytomaatjes (aan de tak gerijpt)
- 12 groene olijven gevuld met citroen (Merza, AH)
- extra: staafmixer, houten cocktailprikkers
Bereiding
- Klop met een staafmixer een dressing van 10 g verse basilicum (bewaar de rest om te garneren), de olijfolie, het citroensap, de honing, knoflook, zout en peper. Schep de mozzarella door de dressing. Laat minimaal 10 minuten marineren.
- Rijg aan elke houten cocktailprikker: cherrytomaatje, gemarineerde mozzarella, blaadje basilicum en olijf.