Recept
Gebakken ricotta-taartje met salsa
Recept
voorgerecht- 4 personen - bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten
- 1 bakje ricotta (250 g)
- 5 el olijfolie
- zout en peper
- 8 takjes vers basilicum
- 8 takjes platte peterselie, alleen blaadjes
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 4 ansjovisfilets
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Vet een kleine ovenschaal in en zet het bakje ricotta er omgekeerd in.
Prik met een vork gaatjes in de bodem van het bakje, zodat de ricotta er mooi uitkomt.
Bestrooi met zout en peper. Sprenkel er 1 el olijfolie over en bak de ricotta in de oven in ca. 15 minuten lichtbruin. - Knip intussen de kruiden fijn in een hoge kom. Voeg de knoflook en ansjovis toe.
- Meng kruiden, knoflook en ansjovis met de staafmixer tot een grove puree.
Roer er 4 eetlepels olijfolie door. - Breng op smaak met zout en peper. Serveer de salsa samen met het taartje.
Lekker met bruschetta...
Dit recept komt uit de Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 Recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een Klantenkaart.