Recept
Risotto met mosselen en tomaat
Recept
Hoofdgerecht - 4 personen - 55 minuten
Ingrediënten
- 1 kg mosselen
- 4 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 3 trostomaten, ontveld en in blokjes
- 2 visbouillontabletten
- 3 bosuitjes, in ringetjes
- 2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
- 300 g risottorijst
- 1 dl witte vermout, extra dry
- 2 el mascarpone
- 6 takjes platte peterselie
- zout, peper
Bereiding
- Maak een liter visbouillon met de tabletten.
- Verhit in een (mossel)pan de helft van de olijfolie. Voeg de helft van de knoflook toe. Roer de mosselen erdoor. Houd de deksel op de pan tot alle schelpen open zijn. Giet af en vang het mosselvocht op in een zeef met keukenpapier. Haal de mosselen uit hun schelp (een paar achterhouden voor garnering) en leg ze in het mosselvocht.
- Verhit de resterende olie in een hapjespan en bak daarin de ui, de resterende knoflook en de bleekselderij. Roer de rijst erdoor totdat de korrels glanzen. Doe de helft van de vermout erbij en laat die verdampen. Voeg daarna beetje bij beetje de bouillon toe. Wacht steeds met een volgende schep totdat de rijst al het vocht heeft opgenomen. Blijf roeren en laat de rijst in ca. 15 minuten gaar worden.
- Als de rijst beetgaar is, voeg dan de blokjes tomaat, de rest van de vermout, de mosselen, de mascarpone en 4 eetlepels mosselkookvocht toe. Breng op smaak met zout, peper en peterselie. Garneer de risotto met de achtergehouden mosselen.
Tip: Risotto over? Maak er kleine balletjes van, haal deze door het paneermeel en frituur ze de volgende dag voor bij de borrel.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een Gall & Gall Premium (Klantenkaart).