Recept:
Stoofschotel van kip, chorizo en olijven
Recept
Hoofdgerecht 4 personen - 70 minuten
Ingrediënten
- 4 kipkarbonades
- 400 g kipfilet, in grove stukken
- 2 el olijfolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 1/2 winterpeen, in blokjes
- 1 prei, in ringen
- 150 g chorizo, in stukjes
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 tl milde paprikapoeder
- 1 blik tomatenblokjes
- 3 takjes tijm 1 kippenbouillontablet
- 1 blik groene olijven met citroen (Merza)
- 2 el peterselie, fijngesneden
- extra: ovenvaste pan
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Los het bouillonblokje op in 2,5 dl water.
- Wrijf de kip in met zout en peper. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een ovenvaste braadpan. Bak de kipkarbonade en de kipfilet goed aan.
- Haal de kip uit de pan, verhit opnieuw 1 eetlepel olie en bak de groenten aan. Doe het deksel op de pan en laat de groenten in ca. 10 minuten zacht worden.
- Voeg dan de chorizo, de knoflook en het paprikapoeder toe. Bak dit even mee. Roer dan de tomatenblokjes, de tijm, en de bouillon erdoor.
- Breng de stoofschotel aan de kook. Leg de kip erop en verdeel de olijven erover. Doe het deksel op de pan en zet hem ca. 40 minuten in de oven. Strooi er tot slot de peterselie over. Lekker met witte rijst en een groene salade.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).