Recept
Chocoladecake met frambozen
Recept
Dessert - 4 personen - 15 minuten + 50 minuten oventijd
Ingrediënten
- 150 g bloem
- 150 g suiker
- 150 g roomboter
- 3 eieren
- 5 el cacaopoeder
- slagroom
- verse frambozen
- extra: staafmixer of keukenmachine, langwerpige cakevorm (1 liter)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 °C. Meng bloem, eieren, suiker en de boter tot een glad cakebeslag. Meng de cacaopoeder erdoor en giet het beslag in de ingevette vorm. Bak de cake in ca. 50 minuten gaar. Controleer met een prikker of de cake ook van binnen gaar is.
- Laat de cake afkoelen op een rooster en snijd er 4 plakken af. Steek uit elke plak een rondje (bijvoorbeeld met een glas of metalen ring).
- Bespuit de rondjes vlak voor het opdienen met slagroom garneer met verse frambozen.