Recept:
Minestronesoep met pistou
Recept
Hoofdgerecht - 4 personen - 55 minuten
Ingrediënten pistou
- 4 knoflooktenen, geperst
- 60 g basilicum
- 75 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 150 ml olijfolie
- zout, versgemalen peper
- extra: keukenmachine
Ingrediënten minestronesoep
- 500 g Roma-tomaten, ontveld
- 1 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 knoflookteen, fijngesneden
- 3 runderbouillonblokjes
- 1 kleine courgette, in stukjes
- 1 kleine prei, in ringen
- 150 g winterwortel, in blokjes
- 2 stengels bleekselderij, in stukjes
- zout, versgemalen peper
Bereiding pistou
- Maak eerst de pistou (‘pistou’ is Frans voor ‘pesto’). Doe de knoflook, basilicumblaadjes en Parmezaanse kaas in een keukenmachine. Hak het mengsel fijn.
- Voeg langzaam de olijfolie toe, terwijl de machine draait. Breng op smaak met zout en peper.
Bereiding minestronesoep
- Snijd de tomaten in stukjes.
- Verhit de olijfolie in een grote soeppan. Bak de ui en de knoflook ca. 3 minuten. Voeg de tomaatstukjes, 1½ liter water, bouillonblokjes, zout en peper toe. Laat ca. 25 minuten zachtjes koken.
- Roer courgette, prei, wortel en bleekselderij erdoor. Laat in 15 à 20 mi nuten gaarkoken. Breng op smaak met zout en peper en serveer met de pistou. Lekker met ciabatta.
PROEF MEER!
Dit recept komt uit het Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).