Skip to main content

Recept:


Minestronesoep met pistou

Minestronesoep met pistou
Minestronesoep met pistou

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 55 minuten

Ingrediënten pistou

  • 4 knoflooktenen, geperst
  • 60 g basilicum
  • 75 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 150 ml olijfolie
  • zout, versgemalen peper
  • extra: keukenmachine

Ingrediënten minestronesoep

  • 500 g Roma-tomaten, ontveld
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 knoflookteen, fijngesneden
  • 3 runderbouillonblokjes
  • 1 kleine courgette, in stukjes
  • 1 kleine prei, in ringen
  • 150 g winterwortel, in blokjes
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes
  • zout, versgemalen peper

Bereiding pistou

  1. Maak eerst de pistou (‘pistou’ is Frans voor ‘pesto’). Doe de knoflook, basilicumblaadjes en Parmezaanse kaas in een keukenmachine. Hak het mengsel fijn.
  2. Voeg langzaam de olijfolie toe, terwijl de machine draait. Breng op smaak met zout en peper.

Bereiding minestronesoep

  1. Snijd de tomaten in stukjes.
  2. Verhit de olijfolie in een grote soeppan. Bak de ui en de knoflook ca. 3 minuten. Voeg de tomaatstukjes, 1½ liter water, bouillonblokjes, zout en peper toe. Laat ca. 25 minuten zachtjes koken.
  3. Roer courgette, prei, wortel en bleekselderij erdoor. Laat in 15 à 20 mi nuten gaarkoken. Breng op smaak met zout en peper en serveer met de pistou. Lekker met ciabatta.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine. 

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Activeer dan nu Mijn Gall & Gall Premium (Klantenkaart).

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.